V dnešnej dobe je veľmi ťažké v obchodoch odhadnúť, ktoré potraviny sú kvalitné a ktoré nie. Je to bohužiaľ tak, pretože na etiketách nie občas napísané, čo konkrétny potravinový výrobok obsahuje.
Alebo je, ale je to veľmi šikovne zaobalené, že bežný zákazník nespozná rozdiel.
Z čoho teda variť?
Ak radi varíte alebo pečiete, potom by ste sa naozaj mali spoliehať na kvalitné výrobky a to najmä, ak v domácnosti s vami žijú deti a to hlavne tie malé.
Ak môžete, snažte sa zacieliť na domáce a lokálne potraviny.
Čo to znamená?
BIO ovocie a zelenina. Neľakajte sa toho slova. Keď sa povie BIO, každý hneď otáča oči v stĺp, pretože vie, že takéto produkty sú veľmi, veľmi drahé. Ale je to len o tom, aby človek vedel, kam zájsť alebo čo konkrétne sa oplatí zaobstarať.
Máme však leto a to vám samo osobe už hrá do kariet. Áno, počasie sa postaralo o to, aby úroda nebola boh, vie ako úžasná a bohatá, ale napriek tomu môžete v kuchyni použiť domácej
- jabĺčka
- marhule
- slivky
- čučoriedky
Zo zeleniny to potom môžu byť domáce
- paradajky
- uhorky
- reďkovky
- kalerábu
- hrášok
- mrkva,petržlen
Ako máme spoznať, že ide o kvalitné produkty?
Existujú tri riešenia
spoľahnúť sa na vyhlásené obchody, kde majú rozumné ceny a naozaj BIO kvalitu
pestovať si vlastné ovocie a zeleninu a variť z prvotriednych nestříkaných surovín bez chemických úprav
urobiť si výlet po svojom kraji a navštíviť nejakého predajcu, ktorý má ovocný sad alebo predáva vlastnoručne vypestovanú zeleninu
Prečo je to tak dôležité?
Nemusíte sa za takúto otázku hanbiť. Mnoho ľudí si myslí, že je oveľa pohodlnejšie kúpiť vrecúško mrazenej zeleniny, hodiť ho do vody a na svete je polievka. Nie je tomu tak.
Benefity produktov, ktoré nemajú v sebe žiadne „Éčka“, chemikálie, postreky atď., Sú, že cítite ich skutočnú chuť, vôňu, ale tiež si zachovávajú všetky svoje vitamíny a látky telu prospešné.
Uvidíte, ako bude deťom chutiť nefalšovaná domácej kuchyne. Predsa len polotovary a chemické produkty, naozaj nie sú prispôsobené pre detské bruško vo vývine.