Prečo jesť horká jedlá

Horké potraviny nie sú moc obľúbené, čo je pre naše telo veľká škoda, pretože táto chuť má pozitívne účinky na naše telo. Preto by sme sa mali prehovoriť k ich konzumácii čo najčastejšie. Ak zvolíte horkej potraviny alebo bylinky je celkom na vás.

Účinnosť chuťou na náš organizmus

Každá chuť na náš organizmus nejakým spôsobom pôsobia. Preto by sme tieto chute mali neustále vyrovnávať. Viete, na čo aká chuť pôsobí? Slaná chuť dokáže prečistiť naše zažívanie a tiež ovplyvňuje činnosť močového mechúra a obličiek. Sladká chuť posilňuje imunitu, pôsobí na žalúdok a podporuje dýchací systém. Kyslá chuť ovplyvňuje pečeň a žlčník. Horká chuť má na starosť činnosť toho najdôležitejšieho a to srdce. To všetko je tvrdenie čínskej medicíny.

Horká chuť

Poďme sa na túto najmenej obľúbenú chuť pozrieť trochu z blízka a treba zmeníme názor. Podľa starých Číňanov znižuje horká chuť horúčku, krvný tlak, odstraňuje rôzne opuchy tela a tiež zápchu. Tiež nás dokáže zbaviť kvasiniek a rôznych toxických látok.

Tiež ak budete v hubnoucím procese, je treba do jedálnička častejšie zaradiť horkú chuť. Táto chuť odbúrava tuky a zrýchľuje náš metabolizmus. Tiež dokáže v našej mysli vyvolať pocit sýtosti, čo pri chudnutí určite každý ocení.

Horkosť nie je pre každého

S horkou chuťou je potrebné zaobchádzať opatrne, to platí pre všetkých. Ak to s touto chuťou preženiete, nevyhnete sa zvracanie. Horkým potravinám by sa mali úplne vyhnúť ľudia s ochorením dýchacieho ústrojenstva. Tiež ak je váš pitný režim veľmi slabý, tak to s horkosťou nepreháňajte, pretože tá vaše telo odvodňuje, čo môže viesť k dehydratácii organizmu.